Week 9

Op dit moment is het mogelijk dat de pups komen. Het is verstandig de teef nu te gaan temperaturen. Op vaste tijdstippen kun je de temperatuur opnemen. 24 uur voor de bevalling zal de teef een daling krijgen en die is op deze manier redelijk in de gaten te houden. Plaag de teef niet te veel en zorg dat de thermometer met vaseline of glijmiddel is ingesmeerd.
Dag 60 en 61. De temperatuur schommelt, afhankelijk van het ras, tussen de 37,5 en 39,4 graden. Het is dus nu van belang dat je haar eigen, gebruikelijke, temperatuur weet. Wanneer de temperatuur 1,5 graad zakt zullen de pups binnen 6 tot 24 uur geboren kunnen worden. Mocht de teef wat afscheiding verliezen uit de vagina dient dit wel gelijk schoongemaakt te worden.

tekst Kelly Koning-Ouwerkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Wil je meer info?
Hoi, heb je een vraag over onze honden of eventuele nesten, stuur ons dan een berichtje!