Interesse in een pup, wat nu?!


Uit eerder contact in gebleken dat je interesse hebt in een Colorful Castle’s puppy of je bent hier terecht gekomen met het ontdekken van de website en onze puppies.

Maar nu is de grote vraag, WAT NU?

Wees niet bang jij en vele andere stellen de zelfde vraag, of het nou je eerste hond is; de eerste keer bij ons; of al weer een aantal jaar geleden sinds de vorige hond. In ieder geval is een opfrisser van de gang van zaken nooit verkeerd. We vatten het kort samen.

Stap 1 Ontmoeten

Stap 2 Evaluatie

Stap 3 Puppyknuffelen tot je er bij neervalt

Stap 4 Betrokkenheid in de socialisatie

Stap 5 Voorbereiding thuis

Stap 6 Pupjes op de i

Stap 1 Ontmoeten

Wij ontmoeten onze potentiële pupkopers het liefste voor de pups geboren worden. Wordt u bemiddeld door de NVSW dan volgt na het telefoongesprek een kennismaking thuis in de week nadat de pups 2 weken zijn. Bij zo’n kennismaking kijken we naar de interactie tussen onze honden en uw gezin. Ook stellen wij vragen over uw huisvesting, dagbesteding, gezinssamenstelling enz.

Stap 2 Evaluatie

Na deze eerste kennismaking gaan wij als gezin nog even in conclaaf en later die dag hoort u dan of u een pup van ons kan krijgen.

Stap 3 Puppyknuffelen tot je er bij neervalt

Als dan de blijde boodschap is aangekomen kunt u afspraken gaan maken om puppy te komen knuffelen. Wij zien de eigenaren graag minimaal 1 keer na kennismaken en voor ophalen. Vaker mag altijd.

Stap 4 Betrokkenheid in de socialisatie

Wil je een keer mee naar een terrastraining, dierenarts bezoek of andere socialisatie momenten dan kan je dat gewoon aangeven. Wij stimuleren de nieuwe eigenaren om, als dat mogelijk is, mee te gaan naar de titersessie die wij rond week 6 bij ons thuis inplannen of op lokatie. Ook als wij de familie fotoshoot gaan doen zijn er helpende handjes gewenst.

Stap 5 Voorbereiding thuis

Terwijl de pups bij ons lekker aan moeders tepels lurkt kunnen jullie alvast thuis eens kijken of alles puppyproof is. Is de vloer niet te glad, liggen er nergens kabels en snoeren, moeten er traphekjes komen. Vergeet ook de tuin niet kritisch te bekijken. Ook moet er geshopt worden voor de pup. Drink en etensbakken, een kussen of mand, een bench, halsband en riempje, knuffels, beloningsbrokjes enz. In het puppypakket dat u van ons krijgt zit ook voer en wij stellen u in de gelegenheid om een grote zak voer bij ons te bestellen.

Stap 6 Pupjes op de i

Met een week of 7 vragen wij u de roepnaam door te geven die u heeft bedacht voor uw pup. Wij gaan dan ook de pups toewijzen. Ook spreken we dan af wanneer de pup kan worden opgehaald. Bij het ophalen tekent u een koopcontract, krijgt u nog wat uitleg over het registreren in de database en uw online omgeving bij de raad van beheer. Ook krijgt u een usb stick met foto’s en informatie. Als de stambomen al binnen zijn dan krijgt u die ook gelijk mee. (als ze er nog niet zijn dan komen wij ze graag nabrengen). U betaald de volledige pupprijs en dan maken we nog een paar fototjes. En dan is het zover….. Met de pup naar huis. Wij wachten dan ongeduldig op de eerste berichten vanaf het nieuwe thuisfront. Wij hopen u dan graag na een jaar weer terug te zien op de fokkersdag waar u dan van de NVSW een uitnodiging voor krijgt. Maar eerder terug zien vinden wij ook helemaal niet erg.