Wil je niet titeren, koop dan geen pup bij ons

Ja, wij titeren onze volwassen honden en ook onze pups worden in het nest getitert. Wij willen namelijk voorkomen dat de honden onbeschermd rondlopen. Een pup krijgt met de biest na de geboorte antistoffen mee van mama. Zolang deze antistoffen aanwezig zijn kunnen entingen niet aanslaan. Het kan dus heel goed zijn dat er met de reguliere 12 wekenenting nog materale antistoffen aanwezig zijn en de enting niet aanslaat. U denkt, mijn pup is nu voldoende geënt en we kunnen zonder gevaar verder tot de eerste jaars enting. Uw pup loopt dan eigenlijk 9 maanden rond met schijnveiligheid.

Wij zijn van mening dat wanneer je door titeren gericht kan enten je een betere bescherming kan bieden. Bovendien heb je ook minder kans op bijwerkingen, je ent immers veel minder als het goed is.

Ieder nestje geven wij veel informatie over titeren en waarom wij dit doen. Onze pups worden in het nest getitert door Froukje Seip, een dierenarts met heel veel ervaring op dit gebied. Wij willen het beste voor onze pups en laten deze dierenarts speciaal uit Friesland naar Rotterdam komen. Ondanks dat iedere pupkoper van te voren op de hoogte is en belooft het titeren voort te zetten is het nu in alle 3 de nesten fout gegaan. Bij ons laatste nest hebben we het zelfs, met een bijlage, opgenomen in het contract. Het voelt als bedonderd worden en daar hou ik niet van. In het koopcontract van de NVSW staan diverse bepalingen die de koper moet beschermen. De fokker wordt nergens beschermt en moet maar hopen dat alle onderzoeken die hij vooraf doet afdoende zijn. Dat is dus ook een reden dat wij heel voorzichtig zijn met enten.

Voor een volgend nest gaan wij nog beter screenen dmv een uitgebreide vragenlijst waar ook het titergebeuren aan bod gaat komen.

Open chat
1
Wil je meer info?
Hoi, heb je een vraag over onze honden of eventuele nesten, stuur ons dan een berichtje!