Week 4

De foetus ontwikkelt nu de ogen en wervels. Het hoofdje krijgt meer vorm. De foetussen zijn gelijkmatig verdeeld in de baarmoederhoorns. De foetus groeit nu van naar ongeveer 15 mm. Aan het einde van deze week zijn ze zo groot als walnoten. De organen gaan zich ook ontwikkelen in dit stadium.
Echte inspannende activiteiten voor de teef kunnen het beste vermeden worden. Verander het patroon niet heel erg, dit kan bij de teef weer stress veroorzaken. Een eiwitrijk voer kan wel helpen voor de groei van de embryo’s. Geef de teef niet te veel maar verspreid het over de dag.

Eind van deze week zou er een echo gemaakt kunnen worden om te weten of de teef drachtig is. Via een echo is de veiligste manier om te weten te komen of de teef zwanger is. Te veel in de buik voelen is de kans aanwezig dat de embyro’s beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Wil je meer info?
Hoi, heb je een vraag over onze honden of eventuele nesten, stuur ons dan een berichtje!